MICORWAVE OVEN 전자 레인지 시용시주위사항 원리 > Science Test 과학 의료

본문 바로가기

Science Test 과학 의료

MICORWAVE OVEN 전자 레인지 시용시주위사항 원리

페이지 정보

profile_image
작성자
댓글 0건 조회 392회 작성일 20-11-24 00:43

본문



Microwave oven - Wikipedia
en.wikipedia.org › wiki › Microwave_oven

A microwave oven is an electric oven that heats and cooks food by exposing it to electromagnetic radiation in the microwave frequency range

=============================================================================
Top 8 Uses of Microwave Oven https://discount.com.au/kitchen/top-8-uses-microwave-oven/
• Reheating food.
• Cooking.
• Disinfect kitchen items.
• Making citrus fruits juicier.
• Heating beauty products.
• Roasting garlic.
• De-crystallising honey.
• Proofing yeast. (SEE BELOW FOR DETAILS)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

전자레인지
과학
전자레인지 전자파 정말 위험할까? https://www.ytn.co.kr/_ln/0105_201802242143071969

전자레인지는 음식물을 데우는 과정에서 불이 아닌 전자기파의 한 영역인 마이크로파를 이용하는데요. 전자파는 2.45GHz의 높은 극초단파이다.

마이크로파는 진동수가 매우 크고 파장이 짧은 전자기파로 레이더나 내비게이션, 통신 등에 이용되며 비용도 저렴하고 인체에 큰 해가 되지 않습니다.

그렇다면 전자레인지의 구조는 과연 어떻게 이루어져 있을까?

전자레인지의 핵심적인 기술은 마이크로파를 만들어내는 마그네트론, 마그네트론은 높은 주파수의 진동을 만들어내는 장치로 기본 구조는 음극과 양극, 안테나 그리고 자석으로 이루어져 있는데요.

마그네트론에 전류가 흐르면 높은 주파수로 진동하는 마이크로파가 만들어져 회전날개를 따라 분산됩니다.

그 후 마이크로파와 충돌한 음식물 속 물 분자가 회전을 하면서 서로 마찰하게 되는데 이때 열이 발생되고 그 열로 음식물이 익게 됩니다.

전자레인지는 보통 내부에서 강한 전자파가 발생하는 것으로 알려져 있는데요.

정면이 아닌 옆면.

특히 왼쪽보다는 오른쪽에서 전자파가 더 많이 나오는 것으로 측정됐습니다.

전자레인지 옆면 오른쪽에 내장된 마그네트론. 즉 고압변압기에서 상대적으로 높은 자기장이 발생하기 때문인데요.

하지만 전자파는 거리가 멀어질수록 세기가 약해지는데요.

요리를 할 경우 전자레인지 앞에서 약 30cm 이상 떨어져 있으면 인체에 미치는 전자파의 양은 현저히 줄어들게 됩니다.

[저작권자(c) YTN & YTN plus 무단전재 및 재배포 금지]

위키백과, 우리 모두의 백과사전.
https://ko.wikipedia.org/wiki/%EC%A0%84%EC%9E%90%EB%A0%88%EC%9D%B8%EC%A7%80
전자레인지(電子range)는 고주파로 가열하는 조리 기구이다. 고주파 전장(電場) 중의 분자가 심하게 진동하여 발열하는 것을 이용한 것으로 빠른 시간에 고르게 가열할 수 있다.
극초단파 오븐 또는 마이크로웨이브 오븐(microwave oven). 최근에는 '전자 오븐', '광파 오븐' 등의 명칭으로 나오는 제품도 있다.
전자레인지로 조리하는 경우, 조리시간이 짧다. 또 삶는 요리나 찜요리의 경우에는 냄비를 쓰지 않고도 손쉽게 조리할 수 있으며 비타민이 물에 녹아 흘러나가지 않는다는 장점도 있다. 극초단파는 사람 눈에 보이지 않으며 대부분의 물질을 그냥 통과한다. 그러나 자신의 진동수에 의해 공명을 일으키는 물질을 만나면 그 물질에 흡수되면서 분자를 진동시킨다. 대표적인 물질이 바로 물이며 그 다음은 지방, 탄수화물, 단백질의 순이다. 따라서 수분, 습기가 많이 포함된 부분이 먼저 뜨거워져 그 열이 다른 부분으로 전도되는 것이라 할 수 있다.[1]
보통 전자레인지는 일반적으로 전자파로 조리하는 기능 외에 윗부분에 열판을 달아 놓아 복사열로 조리하는 그릴 기능과, 조리실 전체에 열판을 달아 놓아 공기를 데워 조리하는 오븐 기능을 할 수 있는 제품도 있다.
전자레인지는 가정용으로 쓰는 경우가 대부분이지만, 화학 실험용으로도 사용되기도 한다. 화학 실험실에서는 화학 시료의 온도를 빠르게 높이기 위해 사용되며, 매우 작은 크기의 시료용기에 정확하게 전자파를 맞추기 위해 고안된 특수한 전자레인지를 사용한다.
원리
극히 파장이 짧은 전파는 식품[7] 의 내부에 침투하고 물분자 회전에 의해 열(熱)이 발생하므로 단시간에 깊은 부분에까지 고르게 가열할 수 있다. 전파에 의한 음식물의 가열 원리를 유전가열(dielectric heating)방식이라 불린다.[8]
물 분자는 수소와 산소 원자로 이루어져 있는데, 수소 원자 쪽이 양전하를 띠고 있고 산소 원자 쪽이 음전하를 띠고 있는 극성 분자이다. 음식물에 마이크로파를 쪼이면 이와 같은 극성 분자는 전자기파의 전기장이 양과 음으로 진동할 때 분자가 양과 음의 방향을 바꾸며 매우 빠르게 회전하여 전자기장을 따라 정렬한다. 분자의 회전에 의해 분자들이 서로 밀고 당기거나 충돌하는데 이러한 운동에너지가 음식물의 온도를 높이게 된다
전자레인지에서 만들어지는 전자기파의 주파수는 물 분자의 고유 진동수에 가까워 물 분자는 매우 강하게 회전한다. 물 분자가 가장 흡수를 잘하는 주파수는 9,000MHz대이지만 이 주파수에서는 표면의 물 분자가 모두 흡수하여 겉만 타게 된다. 따라서 음식 속에 있는 물분자까지 전자파가 전달되도록 하기 위하여 전자레인지의 전파의 주파수를 2,400~2,500MHz로 맞춘다. 이러한 단파장의 전파를 일으키기 위해 마그네트론을 사용하며, 소비전력이 크다. 가정용은 소비전력이 700W 또는 1kW(제품에 따라 ±5%오차가 있음.)이며 1.2 kW 정도의 고주파 출력을 발생한다. 가열시간이 짧아도 되기 때문에 단시간에 끊어지는 타이머가 장치되어 있다.[9]
사용시 주의점
전자레인지로 음식물을 조리할 때는 도자기나 유리[10] 등 전자파를 통과시킬 수 있는 전용 용기에 담아야 한다. 금속 용기나 알루미늄 포일, 은박을 입힌 종이 등은 전자파를 반사하기에 용기 내부의 음식물을 전혀 가열시키지 못하며 조리실 내의 금속과 접촉에 의한 마찰 부위에서 전자기파의 간섭이 일어나 스파크나 화재가 발생할 수 있으므로 사용하지 말아야 한다.
플라스틱 용기의 경우 열에 의해 녹거나 불에 붙을 우려가 있으므로 사용할 수 없다. 단, 플라스틱 용기 중에서 전자레인지에서 사용 가능하도록 내열 처리가 된 용기는 사용할 수 있다. 플라스틱 용기를 구입시 전자레인지 사용 가능 여부가 적혀 있는지를 필히 확인하여야 한다.
플라스틱을 비롯하여 유기용제 같은 인공 화합물로 만들어진 용기와 포장도 전자레인지로 직접 돌릴 경우 환경호르몬이 배출될 위험이 있으므로 피해야 한다. 컵라면 중에서 발포 스티로폴을 사용하는 용기는 환경호르몬이 쉽게 녹아나올 위험이 있으므로 전자레인지로 조리해서는 안된다.
음식물을 데울 때 수분이 증발되어 건조되는 것을 막기 위해 비닐랩을 씌우기도 하는데 비닐랩으로 완전히 밀폐시킬 경우 내부 압력의 증가로 인해 부풀어 터질 위험이 있으므로 약간의 구멍을 낸 후 조리한다. 시판되는 가정용 비닐랩은 폴리에틸렌 소재이며 폴리에틸렌은 환경호르몬에 대한 위험성이 거의 없고 섭취를 해도 몸에서 바로 배출되므로 다른 인공화합물에 비해 상대적으로 안전한 편이다. 단, 업소에서 아직도 몇몇 곳에서 사용되는 대용량 비닐랩은 환경호르몬의 원인이 되는 가소┛ 첨가된 폴리염화비닐(PVC)을 사용하는 경우도 있으므로 주의하여야 한다.
전자레인지로 물만을 넣어 데울 경우 물의 온도가 끓는점을 넘어감에도 기포가 발생하지 않아 끓지 않게 되는데 이를 과열(superheating, 過熱)현상 또는 돌비현상이라고 한다. 여기서 어떠한 물질이 들어가 자극되면 순간적으로 기포가 발생하여 끓게 되므로 주의하여야 한다.
그리고 달걀은 전자레인지의 폭탄이라고 불릴 정도로 크게 터질 위험이 있기 때문에 절대 넣으면 안된다.[11]
전자레인지의 구조
전자레인지는 '조리실', '전원 장치', '전자파 발생 장치', '냉각팬', '조작부'으로 나뉜다. 각 구간의 세부적인 특성은 아래와 같다.
조리실
조리실(Cooking Cavity)은 음식을 조리하는 곳이다. 지름 4mm 이하의 타공으로 흡배기구가 있는 양철에 내식성 코팅이 된 금속 상자로 이뤄진다. 흡기구 방향에는 조리실을 비추는 전구가 있고, 그 옆에 마그네트론의 전파 방출구 덮개가 있다. 전자레인지의 모든 흡배기구가 조그만 타공으로 되어있는 이유는 공기가 통과하면서 전파가 원하지 않는 곳으로 방출되는 것을 막기 때문이다.
조리실의 문(Door and choke)은 안쪽부터 방수 실링-1차 유리 커버-전도성 소재의 약 2mm 지름의 타공으로 된 전파반사제-공기층-도어글래스 순으로 구성된다. 이것들은 전파저감제를 첨가한 실리콘으로 고정하며 접지를 해놓아 전파가 다른 곳으로 방출하는 것을 막는다. 전파반사체는 조리실 내부를 보여주는 한편 전자기파가 외부로 나오는 것을 막는 역할도 한다. 조리실 내부를 카메라로 전송하여 LCD로 다양한 화면을 보여주는 제품도 있다.
조리실에는 음식물을 올려놓는 회전접시(Turntable)가 있다. 조리실에 퍼진 전자파는 직진파와 반사파로 나뉘면서 전자파가 강한 곳과 약한 곳이 생긴다. 따라서 음식이 골고루 익히려면 음식을 회전시켜야 전자파가 고르게 투과된다. 윗부분에 돌아가는 팬도 음식물을 고루 익도록 돕는 역할을 한다.
회전접시의 밑은 회전접시를 회전하기 위한 회전용 전동기가 있으며 일정 토크 이상의 힘이 축에 가해지면 동기화가 풀려 회전자가 멈추고 다시 반대 방향으로 돌아감으로서 시계 방향, 반시계 방향 모두 회전할 수 있다. 전동기의 출력은 약 3~4W이다.

전원 장치
전원 장치는 마그네트론에 직류 특고압의 전류를 공급하는 고압 변압기가 설치되어 있다. 여기서 가정 내 교류 전압인 110~220V 를 4000V 이상의 고전압으로 변압을 하여 마그네트론에 전류를 전달한다.
전자파 발생장치
이 부분의 본문은 마그네트론입니다.
전자파 발생장치에는 전자파를 발생시키는 마그네트론이 장착되어 있다. 마그네트론에서 발생하는 전자파는 2.45GHz의 높은 극초단파이다. 이 전자파가 웨이브가이드(Waveguide)를 통하여 전자레인지의 조리실 내부에 쏘이게 되면 조리실 내부의 금속으로 된 벽에 반사되어 식품에 흡수된다.

Top 8 Uses of Microwave Oven
Table of Contents
• Reheating food
• Cooking
• Disinfect kitchen items
• Making citrus fruits juicier
• Heating beauty products
• Roasting garlic
• De-crystallising honey
• Proofing yeast
• Conclusion
I couldn’t live without my microwave oven. While a microwave is by no means an essential home appliance, it sure does make life a lot easier – am I right? Of course, I am. And, I’m not the only one who thinks so. Canstar Blue research conducted in 2013 shows that 96% of Australian households own at least one microwave!
Microwaves are most peoples ‘go-to’ for heating up leftovers. However, if you’re only using your microwave to heat up leftovers, then you’re not using it to its fullest potential. And, if you don’t own a microwave oven, then you’re missing out on a very handy and useful home appliance.
Today, I will list the top 8 uses of a microwave oven. Hopefully, after reading through this post, you’ll consider upgrading or get a new microwave oven.
1. Reheating food
The number one use of a microwave oven by far is to reheat food. A microwave oven is very efficient at reheating food, retains essential nutrients and doesn’t make food soggy. In fact, microwaves work great in reheating just about any kind of food.
2. Cooking
While most people usually consider their cooktops and stoves for cooking, you can actually cook a lot of foods in your microwave ovens. Multifunctional microwave ovens in Perth, such as those we offer at Ross’s Discount Home Centre, can be used for baking, grilling, roasting, blanching, boiling and steaming food items. The versatility of a microwave oven allows you to do all this without needing separate kitchen appliances.
3. Disinfect kitchen items
You probably don’t know it, but microwave ovens can help to disinfect kitchen items such as plastic cutting boards and sponges. Just soak your sponges and cutting boards in some lemon juice and heat them in a microwave for a minute. This will both disinfect as well as deodorize your kitchen items.
4. Making citrus fruits juicier
Another great thing you can do with a microwave oven is to make citrus fruits juicier. So, the next time you take a lemon or orange out of your refrigerator, don’t juice it immediately. Microwave the fruit for just 20 seconds, and you’ll be able to squeeze out a lot more juice!
5. Heating beauty products
Certain beauty products feel much better on the skin simply if they are heated up before application. While warming up beauty products can be inconvenient otherwise, a microwave oven makes things much simpler and less messy. You can use a microwave to heat up facial masks, hot oil conditioning packs and reheat gel packs easily and safely.
6. Roasting garlic
If you’re a foodie, then no doubt you love roasted garlic on many of your dishes. While roasting a bulb of garlic takes about 45 minutes, you can do it in 8 minutes using a microwave. Just season your garlic bulb, cover it with a plastic wrap, roast it and you’re done!
7. De-crystallising honey
Have you ever struggled with honey that has solidified? I used too until I turned to Google and found that a microwave is an ideal solution when it comes to de-crystallising honey. Just grab your jar of solidified honey, open the lid and microwave it for about a minute. You’ll never have to throw away honey again!
8. Proofing yeast
Proofing yeast normally takes over an hour, but you can do it in 15 minutes using a microwave oven. However, to do this, don’t just set your microwave to 15 minutes. Instead, set your microwave to 3 minutes and then allow the dough to stand for 3 minutes. Then, heat it again for 3 more minutes but let it rest for 6 minutes. This will double the bulk of your dough.
Conclusion:
A microwave oven is a very versatile kitchen appliance which offers a whole range of uses. Microwave ovens can be used to reheat and cook food, disinfect kitchen items, make citrus fruits juicier, heating beauty products, roasting garlic and de-crystallising honey.



Microwave oven - Wikipedia

A microwave oven (commonly referred to as a microwave) is an electric oven that heats and cooks food by exposing it to electromagnetic radiation in the microwave frequency range.[1] This induces polar molecules in the food to rotate and produce thermal energy in a process known as dielectric heating. Microwave ovens heat foods quickly and efficiently because excitation is fairly uniform in the outer 25–38 mm (1–1.5 inches) of a homogeneous, high water content food item.
The development of the cavity magnetron made possible the production of electromagnetic waves of a small enough wavelength (microwaves). American engineer Percy Spencer is generally credited with inventing the modern microwave oven after World War II from radar technology developed during the war. Named the "Radarange", it was first sold in 1946. Raytheon later licensed its patents for a home-use microwave oven that was first introduced by Tappan in 1955, but these units were still too large and expensive for general home use. Sharp Corporation introduced the first microwave oven with a turntable between 1964 and 1966. The countertop microwave oven was first introduced in 1967 by the Amana Corporation. After Sharp introduced low-cost microwave ovens affordable for residential use in the late 1970s, their use spread into commercial and residential kitchens around the world. In addition to their use in cooking food, microwave ovens are used for heating in many industrial processes.
Microwave ovens are a common kitchen appliance and are popular for reheating previously cooked foods and cooking a variety of foods. They are also useful for rapid heating of otherwise slowly prepared foodstuffs, which can easily burn or turn lumpy when cooked in conventional pans, such as hot butter, fats, chocolate or porridge. Unlike conventional ovens, microwave ovens usually do not directly brown or caramelize food, since they rarely attain the necessary temperatures to produce Maillard reactions. Exceptions occur in rare cases where the oven is used to heat frying-oil and other oily items (such as bacon), which attain far higher temperatures than that of boiling water.[citation needed]
Microwave ovens have limited roles in professional cooking,[2] because the boiling-range temperatures of a microwave will not produce the flavorful chemical reactions that frying, browning, or baking at a higher temperature will. However, additional heat sources can be added to microwave ovens.[

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

전자레인지
과학
전자레인지 전자파 정말 위험할까? https://www.ytn.co.kr/_ln/0105_201802242143071969

전자레인지는 음식물을 데우는 과정에서 불이 아닌 전자기파의 한 영역인 마이크로파를 이용하는데요. 전자파는 2.45GHz의 높은 극초단파이다.

마이크로파는 진동수가 매우 크고 파장이 짧은 전자기파로 레이더나 내비게이션, 통신 등에 이용되며 비용도 저렴하고 인체에 큰 해가 되지 않습니다.

그렇다면 전자레인지의 구조는 과연 어떻게 이루어져 있을까?

전자레인지의 핵심적인 기술은 마이크로파를 만들어내는 마그네트론, 마그네트론은 높은 주파수의 진동을 만들어내는 장치로 기본 구조는 음극과 양극, 안테나 그리고 자석으로 이루어져 있는데요.

마그네트론에 전류가 흐르면 높은 주파수로 진동하는 마이크로파가 만들어져 회전날개를 따라 분산됩니다.

그 후 마이크로파와 충돌한 음식물 속 물 분자가 회전을 하면서 서로 마찰하게 되는데 이때 열이 발생되고 그 열로 음식물이 익게 됩니다.

전자레인지는 보통 내부에서 강한 전자파가 발생하는 것으로 알려져 있는데요.

정면이 아닌 옆면.

특히 왼쪽보다는 오른쪽에서 전자파가 더 많이 나오는 것으로 측정됐습니다.

전자레인지 옆면 오른쪽에 내장된 마그네트론. 즉 고압변압기에서 상대적으로 높은 자기장이 발생하기 때문인데요.

하지만 전자파는 거리가 멀어질수록 세기가 약해지는데요.

요리를 할 경우 전자레인지 앞에서 약 30cm 이상 떨어져 있으면 인체에 미치는 전자파의 양은 현저히 줄어들게 됩니다.

[저작권자(c) YTN & YTN plus 무단전재 및 재배포 금지]

위키백과, 우리 모두의 백과사전.
https://ko.wikipedia.org/wiki/%EC%A0%84%EC%9E%90%EB%A0%88%EC%9D%B8%EC%A7%80
전자레인지(電子range)는 고주파로 가열하는 조리 기구이다. 고주파 전장(電場) 중의 분자가 심하게 진동하여 발열하는 것을 이용한 것으로 빠른 시간에 고르게 가열할 수 있다.
극초단파 오븐 또는 마이크로웨이브 오븐(microwave oven). 최근에는 '전자 오븐', '광파 오븐' 등의 명칭으로 나오는 제품도 있다.
전자레인지로 조리하는 경우, 조리시간이 짧다. 또 삶는 요리나 찜요리의 경우에는 냄비를 쓰지 않고도 손쉽게 조리할 수 있으며 비타민이 물에 녹아 흘러나가지 않는다는 장점도 있다. 극초단파는 사람 눈에 보이지 않으며 대부분의 물질을 그냥 통과한다. 그러나 자신의 진동수에 의해 공명을 일으키는 물질을 만나면 그 물질에 흡수되면서 분자를 진동시킨다. 대표적인 물질이 바로 물이며 그 다음은 지방, 탄수화물, 단백질의 순이다. 따라서 수분, 습기가 많이 포함된 부분이 먼저 뜨거워져 그 열이 다른 부분으로 전도되는 것이라 할 수 있다.[1]
보통 전자레인지는 일반적으로 전자파로 조리하는 기능 외에 윗부분에 열판을 달아 놓아 복사열로 조리하는 그릴 기능과, 조리실 전체에 열판을 달아 놓아 공기를 데워 조리하는 오븐 기능을 할 수 있는 제품도 있다.
전자레인지는 가정용으로 쓰는 경우가 대부분이지만, 화학 실험용으로도 사용되기도 한다. 화학 실험실에서는 화학 시료의 온도를 빠르게 높이기 위해 사용되며, 매우 작은 크기의 시료용기에 정확하게 전자파를 맞추기 위해 고안된 특수한 전자레인지를 사용한다.
원리
극히 파장이 짧은 전파는 식품[7] 의 내부에 침투하고 물분자 회전에 의해 열(熱)이 발생하므로 단시간에 깊은 부분에까지 고르게 가열할 수 있다. 전파에 의한 음식물의 가열 원리를 유전가열(dielectric heating)방식이라 불린다.[8]
물 분자는 수소와 산소 원자로 이루어져 있는데, 수소 원자 쪽이 양전하를 띠고 있고 산소 원자 쪽이 음전하를 띠고 있는 극성 분자이다. 음식물에 마이크로파를 쪼이면 이와 같은 극성 분자는 전자기파의 전기장이 양과 음으로 진동할 때 분자가 양과 음의 방향을 바꾸며 매우 빠르게 회전하여 전자기장을 따라 정렬한다. 분자의 회전에 의해 분자들이 서로 밀고 당기거나 충돌하는데 이러한 운동에너지가 음식물의 온도를 높이게 된다
전자레인지에서 만들어지는 전자기파의 주파수는 물 분자의 고유 진동수에 가까워 물 분자는 매우 강하게 회전한다. 물 분자가 가장 흡수를 잘하는 주파수는 9,000MHz대이지만 이 주파수에서는 표면의 물 분자가 모두 흡수하여 겉만 타게 된다. 따라서 음식 속에 있는 물분자까지 전자파가 전달되도록 하기 위하여 전자레인지의 전파의 주파수를 2,400~2,500MHz로 맞춘다. 이러한 단파장의 전파를 일으키기 위해 마그네트론을 사용하며, 소비전력이 크다. 가정용은 소비전력이 700W 또는 1kW(제품에 따라 ±5%오차가 있음.)이며 1.2 kW 정도의 고주파 출력을 발생한다. 가열시간이 짧아도 되기 때문에 단시간에 끊어지는 타이머가 장치되어 있다.[9]
사용시 주의점
전자레인지로 음식물을 조리할 때는 도자기나 유리[10] 등 전자파를 통과시킬 수 있는 전용 용기에 담아야 한다. 금속 용기나 알루미늄 포일, 은박을 입힌 종이 등은 전자파를 반사하기에 용기 내부의 음식물을 전혀 가열시키지 못하며 조리실 내의 금속과 접촉에 의한 마찰 부위에서 전자기파의 간섭이 일어나 스파크나 화재가 발생할 수 있으므로 사용하지 말아야 한다.
플라스틱 용기의 경우 열에 의해 녹거나 불에 붙을 우려가 있으므로 사용할 수 없다. 단, 플라스틱 용기 중에서 전자레인지에서 사용 가능하도록 내열 처리가 된 용기는 사용할 수 있다. 플라스틱 용기를 구입시 전자레인지 사용 가능 여부가 적혀 있는지를 필히 확인하여야 한다.
플라스틱을 비롯하여 유기용제 같은 인공 화합물로 만들어진 용기와 포장도 전자레인지로 직접 돌릴 경우 환경호르몬이 배출될 위험이 있으므로 피해야 한다. 컵라면 중에서 발포 스티로폴을 사용하는 용기는 환경호르몬이 쉽게 녹아나올 위험이 있으므로 전자레인지로 조리해서는 안된다.
음식물을 데울 때 수분이 증발되어 건조되는 것을 막기 위해 비닐랩을 씌우기도 하는데 비닐랩으로 완전히 밀폐시킬 경우 내부 압력의 증가로 인해 부풀어 터질 위험이 있으므로 약간의 구멍을 낸 후 조리한다. 시판되는 가정용 비닐랩은 폴리에틸렌 소재이며 폴리에틸렌은 환경호르몬에 대한 위험성이 거의 없고 섭취를 해도 몸에서 바로 배출되므로 다른 인공화합물에 비해 상대적으로 안전한 편이다. 단, 업소에서 아직도 몇몇 곳에서 사용되는 대용량 비닐랩은 환경호르몬의 원인이 되는 가소제가 첨가된 폴리염화비닐(PVC)을 사용하는 경우도 있으므로 주의하여야 한다.
전자레인지로 물만을 넣어 데울 경우 물의 온도가 끓는점을 넘어감에도 기포가 발생하지 않아 끓지 않게 되는데 이를 과열(superheating, 過熱)현상 또는 돌비현상이라고 한다. 여기서 어떠한 물질이 들어가 자극되면 순간적으로 기포가 발생하여 끓게 되므로 주의하여야 한다.
그리고 달걀은 전자레인지의 폭탄이라고 불릴 정도로 크게 터질 위험이 있기 때문에 절대 넣으면 안된다.[11]
전자레인지의 구조
전자레인지는 '조리실', '전원 장치', '전자파 발생 장치', '냉각팬', '조작부'으로 나뉜다. 각 구간의 세부적인 특성은 아래와 같다.
조리실
조리실(Cooking Cavity)은 음식을 조리하는 곳이다. 지름 4mm 이하의 타공으로 흡배기구가 있는 양철에 내식성 코팅이 된 금속 상자로 이뤄진다. 흡기구 방향에는 조리실을 비추는 전구가 있고, 그 옆에 마그네트론의 전파 방출구 덮개가 있다. 전자레인지의 모든 흡배기구가 조그만 타공으로 되어있는 이유는 공기가 통과하면서 전파가 원하지 않는 곳으로 방출되는 것을 막기 때문이다.
조리실의 문(Door and choke)은 안쪽부터 방수 실링-1차 유리 커버-전도성 소재의 약 2mm 지름의 타공으로 된 전파반사제-공기층-도어글래스 순으로 구성된다. 이것들은 전파저감제를 첨가한 실리콘으로 고정하며 접지를 해놓아 전파가 다른 곳으로 방출하는 것을 막는다. 전파반사체는 조리실 내부를 보여주는 한편 전자기파가 외부로 나오는 것을 막는 역할도 한다. 조리실 내부를 카메라로 전송하여 LCD로 다양한 화면을 보여주는 제품도 있다.
조리실에는 음식물을 올려놓는 회전접시(Turntable)가 있다. 조리실에 퍼진 전자파는 직진파와 반사파로 나뉘면서 전자파가 강한 곳과 약한 곳이 생긴다. 따라서 음식이 골고 익히려면 음식을 회전시켜야 전자파가 고르게 투과된다. 윗부분에 돌아가는 팬도 음식물을 고루 익도록 돕는 역할을 한다.
회전접시의 밑은 회전접시를 회전하기 위한 회전용 전동기가 있으며 일정 토크 이상의 힘이 축에 가해지면 동기화가 풀려 회전자가 멈추고 다시 반대 방향으로 돌아감으로서 시계 방향, 반시계 방향 모두 회전할 수 있다. 전동기의 출력은 약 3~4W이다.

전원 장치
전원 장치는 마그네트론에 직류 특고압의 전류를 공급하는 고압 변압기가 설치되어 있다. 여기서 가정 내 교류 전압인 110~220V 를 4000V 이상의 고전압으로 변압을 하여 마그네트론에 전류를 전달한다.
전자파 발생장치
이 부분의 본문은 마그네트론입니다.
전자파 발생장치에는 전자파를 발생시키는 마그네트론이 장착되어 있다. 마그네트론에서 발생하는 전자파는 2.45GHz의 높은 극초단파이다. 이 전자파가 웨이브가이드(Waveguide)를 통하여 전자레인지의 조리실 내부에 쏘이게 되면 조리실 내부의 금속으로 된 벽에 반사되어 식품에 흡수된다.


Table of Contents
• Reheating food
• Cooking
• Disinfect kitchen items
• Making citrus fruits juicier
• Heating beauty products
• Roasting garlic
• De-crystallising honey
• Proofing yeast
• Conclusion
I couldn’t live without my microwave oven. While a microwave is by no means an essential home appliance, it sure does make life a lot easier – am I right? Of course, I am. And, I’m not the only one who thinks so. Canstar Blue research conducted in 2013 shows that 96% of Australian households own at least one microwave!
Microwaves are most peoples ‘go-to’ for heating up leftovers. However, if you’re only using your microwave to heat up leftovers, then you’re not using it to its fullest potential. And, if you don’t own a microwave oven, then you’re missing out on a very handy and useful home appliance.
Today, I will list the top 8 uses of a microwave oven. Hopefully, after reading through this post, you’ll consider upgrading or get a new microwave oven.
1. Reheating food
The number one use of a microwave oven by far is to reheat food. A microwave oven is very efficient at reheating food, retains essential nutrients and doesn’t make food soggy. In fact, microwaves work great in reheating just about any kind of food.
2. Cooking
While most people usually consider their cooktops and stoves for cooking, you can actually cook a lot of foods in your microwave ovens. Multifunctional microwave ovens in Perth, such as those we offer at Ross’s Discount Home Centre, can be used for baking, grilling, roasting, blanching, boiling and steaming food items. The versatility of a microwave oven allows you to do all this without needing separate kitchen appliances.
3. Disinfect kitchen items
You probably don’t know it, but microwave ovens can help to disinfect kitchen items such as plastic cutting boards and sponges. Just soak your sponges and cutting boards in some lemon juice and heat them in a microwave for a minute. This will both disinfect as well as deodorize your kitchen items.
4. Making citrus fruits juicier
Another great thing you can do with a microwave oven is to make citrus fruits juicier. So, the next time you take a lemon or orange out of your refrigerator, don’t juice it immediately. Microwave the fruit for just 20 seconds, and you’ll be able to squeeze out a lot more juice!
5. Heating beauty products
Certain beauty products feel much better on the skin simply if they are heated up before application. While warming up beauty products can be inconvenient otherwise, a microwave oven makes things much simpler and less messy. You can use a microwave to heat up facial masks, hot oil conditioning packs and reheat gel packs easily and safely.
6. Roasting garlic
If you’re a foodie, then no doubt you love roasted garlic on many of your dishes. While roasting a bulb of garlic takes about 45 minutes, you can do it in 8 minutes using a microwave. Just season your garlic bulb, cover it with a plastic wrap, roast it and you’re done!
7. De-crystallising honey
Have you ever struggled with honey that has solidified? I used too until I turned to Google and found that a microwave is an ideal solution when it comes to de-crystallising honey. Just grab your jar of solidified honey, open the lid and microwave it for about a minute. You’ll never have to throw away honey again!
8. Proofing yeast
Proofing yeast normally takes over an hour, but you can do it in 15 minutes using a microwave oven. However, to do this, don’t just set your microwave to 15 minutes. Instead, set your microwave to 3 minutes and then allow the dough to stand for 3 minutes. Then, heat it again for 3 more minutes but let it rest for 6 minutes. This will double the bulk of your dough.
Conclusion:
A microwave oven is a very versatile kitchen appliance which offers a whole range of uses. Microwave ovens can be used to reheat and cook food, disinfect kitchen items, make citrus fruits juicier, heating beauty products, roasting garlic and de-crystallising honey.



A microwave oven (commonly referred to as a microwave) is an electric oven that heats and cooks food by exposing it to electromagnetic radiation in the microwave frequency range.[1] This induces polar molecules in the food to rotate and produce thermal energy in a process known as dielectric heating. Microwave ovens heat foods quickly and efficiently because excitation is fairly uniform in the outer 25–38 mm (1–1.5 inches) of a homogeneous, high water content food item.
The development of the cavity magnetron made possible the production of electromagnetic waves of a small enough wavelength (microwaves). American engineer Percy Spencer is generally credited with inventing the modern microwave oven after World War II from radar technology developed during the war. Named the "Radarange", it was first sold in 1946. Raytheon later licensed its patents for a home-use microwave oven that was first introduced by Tappan in 1955, but these units were still too large and expensive for general home use. Sharp Corporation introduced the first microwave oven with a turntable between 1964 and 1966. The countertop microwave oven was first introduced in 1967 by the Amana Corporation. After Sharp introduced low-cost microwave ovens affordable for residential use in the late 1970s, their use spread into commercial and residential kitchens around the world. In addition to their use in cooking food, microwave ovens are used for heating in many industrial processes.
Microwave ovens are a common kitchen appliance and are popular for reheating previously cooked foods and cooking a variety of foods. They are also useful for rapid heating of otherwise slowly prepared foodstuffs, which can easily burn or turn lumpy when cooked in conventional pans, such as hot butter, fats, chocolate or porridge. Unlike conventional ovens, microwave ovens usually do not directly brown or caramelize food, since they rarely attain the necessary temperatures to produce Maillard reactions. Exceptions occur in rare cases where the oven is used to heat frying-oil and other oily items (such as bacon), which attain far higher temperatures than that of boiling water.[citation needed]
Microwave ovens have limited roles in professional cooking,[2] because the boiling-range temperatures of a microwave will not produce the flavorful chemical reactions that frying, browning, or baking at a higher temperature will. However, additional heat sources can be added to microwave ovens.[

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.

회원로그인

회원가입
사이트 내 전체검색
Copyright © CANADAKOREA.CA. All rights reserved.

Contact E-mail : canadakorea@hotmail.com